Professionele beslaglegging in Amstelveen

Beslaglegging klinkt zwaar en dat is het voor de betrokken partijen vaak ook. Wij zullen dan ook altijd proberen om het in beslag nemen van goederen of bedragen te vermijden. Veel zaken zijn door de juiste benadering van de schuldenaar op te lossen zonder deze stappen te nemen. Maar we snappen ook dat inbeslaglegging in een aantal gevallen onvermijdelijk is en staan u hier graag in bij. Natuurlijk altijd met het behoud van uw zakelijke relatie als uitgangspunt.

Conservatoir beslag en derdenbeslag

Wij staan u bij in twee soorten beslaglegging: conservatoir beslag en derdenbeslag. Bij deze eerste helpen wij u gelden of bezittingen van een schuldenaar tijdelijk in beslag te nemen. Deze procedure wordt al gestart voor of tijdens de gerechtelijke procedure en is van toepassing wanneer de kans bestaat dat er na de rechtszaak niets meer overblijft om te vorderen. Voor dit type beslag heeft u wel toestemming nodig van de Voorzieningenrechter van de Rechtbank.

Onder bepaalde voorwaarden mogen we ook derdenbeslag leggen op het loon of de uitkering van een debiteur. Dit doen we via de werkgever of uitkeringsinstantie van de schuldenaar.

Bent u benieuwd welke mogelijkheden u heeft voor het innen van een openstaande schuld? We vertellen het u graag.